Hyr en kanin
Hyra kanin
Funderar ni på att skaffa en kanin till familjen? Ett husdjur är ett stort ansvar och det är viktigt att ta med i beräkningarna att kaniner kan bli upp till 10 år gamla.
På Farmlodge erbjuder vi möjligheten att hyra kanin från oss. Det är ett bra sätt att testa på ansvaret med en kanin. En hyrd kanin kan alltid flytta tillbaka till oss om det behövs.
De är sociala och vana med barn.
Från maj till september är det högsäsong för kaninuthyrning så var ute i god tid när ni bokar. Då hyrs kaninerna ut i 2-veckors perioder, vill ni hyra längre än så går det bra att boka flera perioder.
Pris: Startpaket 1500 kr för 2 veckor.
I hyran ingår:
- Kanin
- Bur
- Foder
- En omgång strö till buren. Behöver ni mer strö går det att köpa till från oss när ni hämtar kaninerna.Hyresavtal för kanin. Kaninen hämtas fredag mellan 17.00 och 18.00 och lämnas fredag innan kl 15. 00.Kaninen levereras med nyklippta klor. I buren ska det finnas spån som strö (under vintern kan man med fördel strö med både spån och halm) och mockning bör ske minst en gång i veckan.
- Pris: Startpaket 1500 kr för 2 veckor.I hyran ingår:
- Kanin
- Bur
- Foder
- En omgång strö till buren. Behöver ni mer strö går det att köpa till från oss när ni hämtar kaninerna.
När uthyrningsperioden är slut går det om man vill att köpa loss kaninen + buren.Priset är då 1500 kr för hela kitet.
Kaninen får med sig müsli och hö för de veckorna ni har hyrt. Kaninen får även med sig transport bur, matskål, kaninhus, vattenflaska och sele.
Kaninen får inte byta foder under hyresperioden.
Hö och vatten skall alltid finnas tillgängligt för kaninen, vilket skall kontrolleras varje dag. Müsli ges 0,5 dl per dag.
Om kaninen blir sjuk eller skadad under hyrestiden ska den lämnas tillbaka till Farmlodge så snart som möjligt.
Om hyrestagaren åker till veterinär med kaninen betalar hyrestagaren för alla kostnader i samband med veterinär besöket.
Kaninen går bra försäkra i Agria.Agrias Kaninförsäkring
Ersätter upp till 10 000 kr
Fast självrisk 800 kr
Rörlig självrisk 25%
Självriskperiod 125 dagar
Medicin ingår upp till 1500 krBlir kaninen tagen av rovdjur, stulen eller springer bort så ska ersättning betalas upp till 800 kr.
Klorna ska klippas ca en gång per månad. Om hyrestiden understiger 4 veckor behöver inte korna klippas.
Det är du som hyrestagare som har det yttersta ansvaret för att kaninen får sina behov tillgodosedda.
När ni kommer hem:
Låt kaninen vara ifred det första timmarna, så att den får en chans att vänja sig.Kaniner är snabblärda och blir tryggare om de får lära känna sin nya familj redan första veckan. Sitt gärna med kaninen i knäet, och är den sprattlig så ha en mjuk handduk runt kaninen när du bär den. Bär alltid kaninen med en hand kring kroppen och andra handen under rumpan som stöd. Ge din nya vän extra mycket uppmärksamhet den första tiden så får ni en fin relation som varar.
Låt kaninen dagligen komma ut ur buren och motionera på golvet eller ute i koppel och sele.När man skall lyfta kaninen bör man vara försiktig så att inte ryggen på kaninen skadas. Man får ALDRIG lyfta kaninen i öronen. Tag gärna under magen på kaninen och den andra handen under baken på den. Prova dig fram när du sitter på golvet så att du känner dig säker med din kanin. Det är också bra om man lär kaninen att sitta på rumpan i knät medans du rör vid och kontrollerar fötterna, då kan det bli lättare att klippa klorna på kaninen. Man bör klippa klorna minst en gång i månaden.
Grönsaker(/rotfrukter) Ska ges som godis. Grönsakerna skall vara så fiberrika som möjligt, t ex morotsblast, betblast, maskrosblad och maskrosblommor, sallat, persilja, basilika, hallonblad, groblad, kirskål, rädisor, spenat. Annan frukt och grönsaker kan ges i mindre mängd. Undvik alla typer av lök, okokt potatis, avokado och rabarber.
Man bör ge kvistar som kaninen kan gnaga på för tändernas skull. Brunbarkade lövträd; sälg, asp, vide, fruktträd(obesprutade), lönn mm. Kvistar från blåbärsris, enbärsris och ljung kan också ges.
När kaninen har ätit grönsaker eller gräs så kan kisset bli väldigt rött. Det är normalt, och inte att förväxla med blod som är tjockt och färgar spånet rostbrunt. Kaninen är en koprofag, vilket betyder att den äter en del av sin avföring för att få i sig protein. Detta är nyttigt för kaninen och helt normalt. Om kaninen får för mycket protein från sin mat så kan den låta bli att äta avföringen, som är mörk och kladdig och ser ut som en druvklase. Om det händer så bör du ge kaninen mindre müsli och godis.
Bokningar
Bokningen är stängd för detta evenemang.