• Om oss

  • Om oss

Gården- familjen

På gården bor Maria och Peter tillsammans med sina två barn. I familjen finns även Peters tre barn från tidigare förhållande. Maria och Peter möttes på bryggan i Strömstad vintern 2003 och det var kärlek vid första ögonkastet. Sedan 2007 bor de på gården där de byggt upp den verksamhet som finns där i dag. Maria ägnar sitt hela liv åt gården medan Peter är anställd på Peab.

Maria kommer ursprungligen från Tjörn där hon växte upp. Hon hade en trasig barndom där hon fann tröst och styrka hos hästarna. Hennes engagemang för att hjälpa människor har växt under åren. Peter och Maria har  tidigare varit familjehem åt unga vuxna med beroendeproblematik.
Nu engagerar de sig i att hjälpa till via arbetsträning på gården.

Farmlodge är ett ställe där gäster kommer för att finna ro och avkoppling. Detta gör de genom att erbjuda bed & breakfast, gårdsbesök och som festarrangörer.

Marias och Peters önskan är att din stund på Farmlodge, kort eller lång, ska bli en stund där du kan andas, slappna av och bara njuta av här och nu.

Varmt välkomna!

Maria och Peter

Gårdens historia

Gården Nöteberg har varit i drift som lantbruk i flera hundra år. Maria och Peter har träffat och fått ta del av foton från släktingar till de som drev gården under senare delen av 1800-talet fram till mitten av 1900-talet. Men gårdens historia räcker så mycket längre bakåt i tiden än så. Enligt observationer gjorda av Bohusläns museum formligen kokar marken runt gården av fornlämningar från såväl sten-, brons- och järnåldern. Det finns såväl bolämningar, gravar och en gånggrift som tidigare utgjorde gränsen mellan Lyse och Brastad socken. Så för den historieintresserade är det bara att köpa med  en matsäck och ge sig av ut i den vackra naturen runt gården för att känna historiens vingslag.

Artiklar om oss

Boka online här